ENGLISH I ESPAÑOL I CATALÀ


MBMNEWS

 

27 de Enero de 2011
LA CASA DELS XUKLIS 2006-2010
Residència i centre assistencial per a famílies amb nens en tractament oncològic.
Tenir cura del cuidador és una visió que ens situa en primera línia pel que fa a atenció mèdica i arquitectònica. "La salut depèn d'un estat d'equilibri ... un equilibri que, alhora, s'aconsegueix cada dia quan la persona viu en harmonia amb el seu entorn", va escriure Hipòcrates.
Aquest interès per la qualitat de l'espai es va convertir en una preocupació social del moviment modern en l'arquitectura, un interès que va estar absent durant molts segles, quan es limitava al domini dels poderosos.
La Casa dels Xuklis és un projecte pioner a Europa liderat per la Fundació de Nenes i Nens amb Càncer i nascut de la iniciativa de l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Va un pas més enllà que els centres Maggie's d'Escòcia ja que afegeix a la planta baixa una residència amb pati, situada en un jardí al costat de l'Àrea d'Oncologia Pediàtrica de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, un hospital que no només és una referència a Espanya, sinó també al Nord d'Àfrica, Europa de l'Est i Sud-Amèrica.
L'allotjament es distribueix en 25 llars de 30 m2 agrupades en quatre pavellons - primavera, estiu, tardor i hivern- al voltant d'un pati típicament mediterrani. Cada llar te una coberta inclinada articulada per garantir una ventilació creuada que elimina els perills de l'aire condicionat per a aquests malalts.
El pavelló de dia es independent i permet que les famílies no residents gaudeixin d'un espai domèstic on prendre un cafè i xerrar amb les altres famílies i els cuidadors professionals del centre.
MBM s’esforça per combinar els diferents elements de la composició arquitectònica amb una arquitectura més humana, però com definir aquesta tasca actualment davant l'economia, la sostenibilitat, la iconolatria, etc., segueix sent una tasca gairebé oblidada.

 


ARQUITECTURA I URBANISME
NOTÍCIES
CAIXA DE PANDORA

 

 
         
Layer 4 copy 2 copia 4
Layer 4 copy 2 copia 3
Layer 4 copy 2 copia 2
Layer 4 copy 2 copia
Colocar aquí el contenido para id " ayerIDP"
Layer 4 copy 2 copia 2
Layer 4 copy copia